[digikam] [Bug 381380] New: Item Edit / Metadata doesn't work

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 381380] New: Item Edit / Metadata doesn't work

bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=381380

            Bug ID: 381380
           Summary: Item Edit / Metadata doesn't work
           Product: digikam
           Version: 5.6.0
          Platform: Ubuntu Packages
                OS: Linux
            Status: UNCONFIRMED
          Severity: normal
          Priority: NOR
         Component: Metadata-Editor
          Assignee: [hidden email]
          Reporter: [hidden email]
  Target Milestone: ---

Created attachment 106160
  --> https://bugs.kde.org/attachment.cgi?id=106160&action=edit
Digikam Item Edit Metadata issue

1. doesn't display the current image metadata (as shown on attached snapshot)
2. doesn't let save any of them on Apply (both IPTC and XMP)

same behaviour as for 5.5, same on Windows 10

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 381380] Item Edit / Metadata doesn't work

bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=381380

Maik Qualmann <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]

--- Comment #1 from Maik Qualmann <[hidden email]> ---
Your screenshot shows IPTC metadata tab, no entries here. What is with XMP?

Maik

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 381380] Item Edit / Metadata doesn't work

bugzilla_noreply
In reply to this post by bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=381380

--- Comment #2 from philippe weyland <[hidden email]> ---
The screenshot shows the Edit IPTC metadata tab on the left and the image
information tab the right.
1. these are the same information (location) but I don't see the information on
IPTC tab. Effectively the Edit IPTC stays empty.
2. If I make any change in the Edit IPTC tab, and Apply, my entries are always
lost. If I enter information in the Edit XMP tab I have the behaviour.
Everything is always lost.

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 381380] Item Edit / Metadata doesn't work

bugzilla_noreply
In reply to this post by bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=381380

--- Comment #3 from Maik Qualmann <[hidden email]> ---
The information in the right sidebar comes from the database. The information
is only updated when the metadata is re-read (from the menu entry) or
automatically when the re-reading for modified images is activated in the
settings. The metadata editor only writes the information to the images. The
metadata information to be searched when reading image to the database (XMP ->
IPTC -> EXIF) can be defined in the extended metadata settings in the setup. It
works here without problems.

Maik

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 381380] Item Edit / Metadata doesn't work

bugzilla_noreply
In reply to this post by bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=381380

--- Comment #4 from philippe weyland <[hidden email]> ---
Thanks for comments Maik.
If I understand properly the Item / Edit Metadata are data embedded in files.
Are they stored in database too ?
I understand also there is no synchronization between metadata window and
Information sidebar.
As I've no metadata in files, these metadata are then empty. I get this.

But why when I enter a value in whatever field (like country or city), click on
Apply, the value disappears immediately ? I haven't any chance to save the data
into file...

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 381380] Item Edit / Metadata doesn't work

bugzilla_noreply
In reply to this post by bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=381380

philippe weyland <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
             Status|UNCONFIRMED                 |RESOLVED
         Resolution|---                         |FIXED

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 381380] Item Edit / Metadata doesn't work

bugzilla_noreply
In reply to this post by bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=381380

[hidden email] changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
   Version Fixed In|                            |5.7.0
                 CC|                            |[hidden email]

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Loading...