[digikam] [Bug 376978] New: The "right click->open with" does not work

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 376978] New: The "right click->open with" does not work

bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=376978

            Bug ID: 376978
           Summary: The "right click->open with" does not work
           Product: digikam
           Version: 5.4.0
          Platform: Other
                OS: Linux
            Status: UNCONFIRMED
          Severity: normal
          Priority: NOR
         Component: Bundle-AppImage
          Assignee: [hidden email]
          Reporter: [hidden email]
  Target Milestone: ---

Hello guys,

due the QtAV change I'm trying the appimage version. Apart of the
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=375651 bug I see other (more pressing)
issue, which is that "right click->open with" does not work.

Steps to reproduce:

1. Run digikam: /opt/digikam/digikam-5.4.0-01-x86-64.appimage
2. right click on an image
3. select "open with" (translated from "Otevřít pomocí")
4. select a program (I tried gimp and eog)

Actual result:
nothing happens, in log I see a message:
/usr/bin/eog: symbol lookup error: /lib64/libharfbuzz.so.0: undefined symbol:
FT_Reference_Face

I tried running digikam with:
LD_PRELOAD="/usr/lib64/libfreetype.so.6"
/opt/digikam/digikam-5.4.0-01-x86-64.appimage which helps the gimp/eog issue,
but I'm still unable to open videos in "mplayer", the message is:

    /usr/bin/mplayer: /tmp/.mount_yPjEvF/usr/lib/libva.so.1: no version
information available (required by /lib64/libavutil.so.55)
    /usr/bin/mplayer: symbol lookup error: /lib64/libavutil.so.55: undefined
symbol: vaQuerySurfaceAttributes

and when I try totem it fails with unsupported codec even though the video
works well when running directly.

This brings me back to the original issue which is I'm unable to play videos
from Digikam even though I was able to use it in previous versions (with
occasional crashes, but still that's better than the current situation).

Do you please know of any way to make appimage and system-wide applications to
work together? Alternatively would it be possible to revert the QtAV support?

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 376978] The "right click->open with" does not work

bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=376978

--- Comment #1 from Lukáš Doktor <[hidden email]> ---
I forgot to mention that I'm running Fedora 25 on x86_64.

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 376978] The "right click->open with" does not work

bugzilla_noreply
In reply to this post by bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=376978

[hidden email] changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]

--- Comment #2 from [hidden email] ---
The QtAV revert will never done.

With next 5.5.0 release, the video player work as expected now. If you want to
test, AppImage is here :

https://drive.google.com/drive/folders/0BzeiVr-byqt5Y0tIRWVWelRJenM

Gilles Caulier

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 376978] The "right click->open with" does not work

bugzilla_noreply
In reply to this post by bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=376978

[hidden email] changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
             Status|UNCONFIRMED                 |RESOLVED
         Resolution|---                         |DUPLICATE

--- Comment #3 from [hidden email] ---


*** This bug has been marked as a duplicate of bug 377417 ***

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 376978] The "right click->open with" does not work

bugzilla_noreply
In reply to this post by bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=376978

--- Comment #4 from Lukáš Doktor <[hidden email]> ---
Well this is not really a duplicate as that user claims it works on images. For
me it does not open images, nor videos.

I tried the Digikam-5.5.0-01 from
https://drive.google.com/drive/folders/0BzeiVr-byqt5Y0tIRWVWelRJenM which does
not even produce the:

    /usr/bin/eog: symbol lookup error: /lib64/libharfbuzz.so.0: undefined
symbol: FT_Reference_Face"

lines, there are only the few:

    XmbTextListToTextProperty result code -2

produced after the right-click. Would you please take a look at this feature?
Usually the built-in editor is enough, but sometimes I need to use gimp.

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 376978] The "right click->open with" does not work

bugzilla_noreply
In reply to this post by bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=376978

--- Comment #5 from Lukáš Doktor <[hidden email]> ---
PS: Yes, the sound has been fixed in 5.5.0 (big thanks for that) but I'm
wondering whether that build has some debug enabled, because reading the
database takes 120s compare to 5.4.0 which starts in 4s.

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

[digikam] [Bug 376978] The "right click->open with" does not work

bugzilla_noreply
In reply to this post by bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=376978

[hidden email] changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
         Resolution|DUPLICATE                   |FIXED
   Version Fixed In|                            |5.6.0

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Loading...